Logo Folky Towers
Logo Folky Towers

The Folky Towers

 Jean-Lou    Filip 


The Folky Towers    


De Folky Towers

We schrijven het magische jaar 2000.

In Kluisbergen wordt een groots opgezet theaterstuk opgevoerd waarbij een accordeonist noodzakelijk was. Dirk, die meespeelt in het theaterstuk Peer Gynt, spreekt zijn vriend Claude aan die als kind een virtuoos was op de accordeon, maar al jaren het instrument niet meer had aangeraakt.

De goesting was er weer bij Claude om iets te doen met muziek en samen met Dirk en Ivan werd er regelmatig afgesproken om samen te musiceren. Dirk, die Filip kende van het toneel en wist dat Filip ook met muziek bezig was, vroeg hem erbij en zo was de eerste kern van Folky Towers geboren.

Heel wat muziekgenres werden uitgeprobeerd, maar het werd vrij vlug duidelijk dat de Ierse Folk bij iedereen de voorkeur had. In 2001 werden we voor de eerste keer gevraagd om op een feest iets te brengen. Het voedselteam organiseerde zijn jaarlijks souper en wij brachten ons eerste publiekelijk optreden.

Toen de plaatselijke kroegbaas van het Zevende Zegel, Lieven Desmet, in 2002 het plan opvatte om een Folk weekend te organiseren, gaven we onszelf op om het voorprogramma te spelen van de befaamde Kluisbergse Folkgroep Kadril.

De naam Folky Towers kwam op de proppen na een denkronde met vrienden. Zowel een verwijzing naar “Den Toren”, een plaatselijk monument op de Kluisbergen als naar het programma “Falwty towers”, omdat wij net als John Cleese, onszelf niet zo aux serieux nemen.

Daarna bleven de optredens komen en Jean-Lou kwam zijn steun aanbieden als geluidstechnicus. Jean-Lou, die zelf ook een ervaren muzikant is, liet zijn plaats aan de knopjes vrij vlug staan en vervoegde de groep als muzikant.

In diezelfde bezetting zijn we nu reeds meer dan 15 jaar bezig. Wij hebben optredens verzorgd in gans Vlaanderen en Wallonië, maar ook in Frankrijk en in Nederland zijn we al te gast geweest.

Met nog steeds hetzelfde enthousiasme van in de begindagen, blijven we op het podium staan en brengen we onze Keltische Folk naar de mensen. Plezier en ambiance zijn onze codewoorden.

klik hier voor Privacybeleid,
Cookiebeleid en
Gebruiksvoorwaarden

Contact en boeking:
info@folkytowers.be.
+32 (0)475 94 20 31

logo wit tekst